corona-crisis - info voor de buitenschoolse opvang

Saturday 14 March 2020

Coronavirus:

INFO VOOR OUDERS BUITENSCHOOLSE OPVANG
over fase 2 bijkomende maatregelen

Vanaf vrijdag 13 maart om middernacht gelden er versterkte maatregelen die de verspreiding van het Coronavirus  moeten tegengaan. Deze maatregelen zijn geldig tot en met 3 april.

 

In de scholen zijn de lessen opgeschort. De buitenschoolse opvang voor of na school zal geopend zijn, zeker voor de kinderen van medisch- en gezondheidspersoneel en gezagsafdelingen (openbare veiligheid). Kinderen voor wie er geen andere opvangoplossing is dan het inschakelen van ouderen (65+), zullen ook terecht kunnen in de buitenschoolse opvang.

 

Wat betekent dit voor de opvang Parboem, Pardoes en Pardotje?

-       We rekenen op het gezond verstand en de verantwoordelijkheid van jou als ouder. Je neemt als ouder zelf zo veel mogelijk maatregelen om je kind zelf op te vangen, zodat kinderen slechts in uitzonderlijke gevallen naar de opvang moeten;

-       We stellen de beperkte opvangplekken bij voorkeur ter beschikking voor ouders die in de zorg werken, kinderen van medisch- en gezondheidspersoneel en gezagsafdelingen (openbare veiligheid). Kinderen voor wie er geen andere opvangoplossing is dan het inschakelen van ouderen, kunnen ook terecht in de buitenschoolse opvang;

-       De flexibele opvang op zaterdag is enkel voor kinderen die ingeschreven zijn. Met absolute voorrang voor kinderen van ouders in de zorg, voedingszaken en apotheken. Ook kinderen voor wie er geen andere opvangoplossing is dan het inschakelen van ouderen, zullen ook terecht kunnen.

 

 

Hoe werkt dit dan?

-       Je bezorgt aan je opvang de wijzigingen in je opvangplan. Dit via sms of e-mail.

  • Voor de week van 16-20 maart zullen er geen boetes aangerekend worden voor laattijdig afmelden. Laat wel weten als je kind NIET naar de opvang komt.
  • Voor de weken nadien geldt de regeling van de overeenkomst: je opvang reserveren of annuleren kan tot de woensdag voordien tot 22u.

-       De openingsuren van de opvang blijven dezelfde. De school voorziet toezicht tijdens de schooluren, de opvang is niet geopend (met uitzondering op reeds geplande schoolvrije dagen).

-       Kinderen die niet ingeschreven zijn, kunnen niet opgevangen worden. Nieuwe kinderen worden voorlopig ook niet ingeschreven in de opvang.

 

Blijven eerdere richtlijnen van toepassing?  

De eerder gecommuniceerde richtlijnen blijven verder van kracht. We blijven dus waakzaam voor ziektesymptomen bij kinderen en medewerkers en blijven de preventieve maatregelen toepassen.

Als een kind ziek is, blijft het thuis. Iedereen met een acute luchtweginfectie kan mogelijk besmet zijn met COVID-19. Neem contact op met je huisarts. Die beslist hoe lang je kind thuis moet blijven. Heeft je kind een verzwakt immuunsysteem (bv. ten gevolge van een kankerbehandeling of diabetes)  overleg dan met de behandelende arts of thuisblijven aangewezen is.  

 

Laat je kind door 1 persoon afhalen, breng geen andere kinderen en zeker geen grootouders mee. 

 

 Meer informatie?  

 

 

Nieuwsarchief

Toon oudere nieuwsberichten