Positieve covid19-test bij de Egeltjes en de kikkertjes - de opvang blijft open

donderdag 22 oktober 2020

Bij de  Egels  en de kikkers werd bij één van de  begeleiders-stagiair een besmetting met COVID-19 vastgesteld.

 

Wat nu? 

Alle kinderen en collega’s die afgelopen dinsdag  (20 oktober 2020) aanwezig waren bij de Egeltjes,  moeten 10 dagen (tot en met 30 oktober) in quarantaine.  De ouders van deze kinderen werden persoonlijk verwittigd. 


Alle kinderen en collega’s die afgelopen week  (19 tot 23 oktober 2020) aanwezig waren bij de kikkertjes  moeten 10 dagen (tot en met 3 november) in quarantaine.  De ouders van deze kinderen werden persoonlijk verwittigd.

 

Wat moet je als ouder doen?

Met je kind:

Als je kind

-        Geen symptomen [1] van covid 19 heeft, blijft het 10 dagen thuis en kan het vanaf 2 november  terug naar de opvang komen.

-        Wel symptomen van covid-19 heeft: neem contact op met de huisarts en volg zijn / haar advies.  Als je kind een positieve test zou afleggen, laat het ons dan zeker ook weten.

Je hoeft voor de periode van de quarantaine van je kind geen respijtdagen in te zetten. 

 

Met je werk als je niet kan thuis werken

Wij kunnen jou een  “ATTEST VAN SLUITING VAN HET KINDERDAGVERBLIJF, OMWILLE VAN EEN MAATREGEL OM DE VERSPREIDING VAN HET CORONAVIRUS SARS-COV-2 TE BEPERKEN” bezorgen. Hiermee kan je na overleg met je werkgever tijdelijk overstappen op tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Dit is er voor  ouders die plots geconfronteerd worden met gesloten scholen of kinderopvang en hun kinderen zelf moeten opvangen, waardoor zij niet kunnen werken.

Wens je een dergelijk attest, laat het even weten via katya.reniers@kdvfamilia.be of anneleen.luts@kdvfamilie.be.    Zij zullen je het attest bezorgen.

 

Wij zijn zeer verveeld met deze situatie maar omwille van de algemene gezondheid dienen wij de maatregelen  die de overheid ons oplegt te volgen. 

 

 

  

Meer informatie?[1] Symptomen

-        minstens één van de volgende hoofdsymptomen die plots ontstaan zijn: hoest, moeilijk ademen, pijn in de borststreek, geurverlies, smaakverlies

OF

-        minstens 2 van de volgende symptomen zonder duidelijke oorzaak: koorts, spierpijn, vermoeidheid, loopneus, keelpijn, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, waterige diarree, plotse verwardheid, plotse val.

OF

-        verergering van chronische ademhelingsproblemen zoals bv astma,  zonder andere duidelijke oorzaak

 

 

 

Nieuwsarchief

Toon oudere nieuwsberichten