code geel vanaf 9 juni

woensdag 18 augustus 2021

 

 

Sinds 9 juni schakelde de kinderopvang terug naar code geel. De versoepelingen hebben vooral betrekking op het toelaten van meer externen en ouders in de groepen. 

Omdat begin juni nog maar een beperkt deel van onze medewerkers gevaccineerd was, hebben we beslist om deze versoepelingen uit te stellen.      Ondertussen kreeg iedereen de kans om zich te laten vaccineren en willen we ook binnen onze teams code geel invoeren vanaf maandag 23 augustus.   Eindelijk kunnen we terug naar een werking waarbij ouders met open armen ontvangen worden IN onze leefgroepen.

-        Ouders kunnen terug in de groep komen om te wennen of voor een rondleiding  zoals dit voor de coronapandemie het geval was.

-        Ouders mogen terug binnen  in de groep om hun kinderen te brengen en af te halen.

-        Kinesisten, thuisbegeleiders, …  zijn terug welkom in de leefgroep om te ondersteunen en individuele therapie aan kinderen kan terug in  de leefruimte.

-        Stagebegeleiders mogen terug in de leefgroep ondersteuning bieden. 

 

 

Het blijft de voorkeur hebben om deze contacten buiten te organiseren

 

 

We blijven voorzichtig en blijven de volgende afspraken aanhouden

- Volwassenen houden 1,5m afstand van elkaar;

- Kindbegeleiders en de andere volwassenen (ouders, ondersteuners, ….)  met wie ze contact hebben, dragen tijdens deze contacten steeds een mondmasker;

Ventileren blijft zeer belangrijk.

- Het principe van moving is masking blijft gelden op de burelen, gangen en gemeenschappelijke ruimtes.

In sommige groepen zullen de hekjes aan de deuren blijven staan omwille van de nood een ventilatie.   Let er aub op om deze steeds goed te sluiten als je terug naar buiten gaat. 

Als er tegen september aanpassingen gebeuren vanuit de overheid, zullen we je hierover  informeren.    

Nieuwsarchief

Toon oudere nieuwsberichten