terug naar de opvang na vakantie in RODE ZONE

maandag 26 juli 2021

Volgens de richtlijnen van de overheid, wordt er van reizigers die terugkeren uit een rode zone binnen Europa verwacht dat ze zich laten testen wanneer ze nog niet volledig gevaccineerd zijn.

In afwachting van de uitslag van deze test, ga je in quarantaine. Kinderen onder de 12 jaar moeten zich niet laten testen, maar gaan wel in quarantaine in afwachting van het testresultaat van de ouders. Bij een negatieve test, wordt de quarantaine stopgezet en mogen de kinderen terug naar de opvang komen. Bij een positieve test loopt de quarantaine uiteraard verder.

Reis je naar een rode zone buiten Europa?

-        indien je volledig gevaccineerd bent, ga je in quarantaine tot je de uitslag van de test hebt die je bij aankomst hebt laten afnemen. De regels m.b.t. quarantaine gelden ook voor kinderen onder de 12 jaar;

-        indien je nog niet volledig gevaccineerd bent, ga je in quarantaine tot je de uitslag van je tweede test hebt op dag 7. De regels m.b.t. quarantaine gelden ook voor kinderen onder de 12 jaar.

 

Alle info hierover is terug te vinden op de volgende website:

https://covid-19.sciensano.be/nl/procedures/bij-aankomst-belgie.

 

Info over de kleurcodes vind je hier:

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen.

 

Heb je hierover vragen of is er iets onduidelijk? Je kan hiervoor terecht bij de teamverantwoordelijke van de groep van je kind(eren).

Nieuwsarchief

Toon oudere nieuwsberichten