gezonde voeding en tractaties , onze kijk....

dinsdag 02 februari 2016
 

 

Steeds meer kinderen brengen een groot stuk van hun eerste levensjaren door in de kinderopvang. Een kwaliteitsvolle kinderopvang is een verrijking voor het kind en stimuleert de ontwikkeling. Het dagelijkse leven in het kinderdagverblijf heeft een belangrijke invloed op de leefgewoonten van kinderen. Ook voor gezonde voeding geldt dezelfde regel: vroeg begonnen is half gewonnen! Als baby’s tijdens de eerste levensjaren gezond eten, dan is de kans groter dat deze trend zich voortzet in het verdere leven.

Binnen Kinderdagverblijf Familia zijn er veel momenten die we gezamenlijk vieren. Bijvoorbeeld verjaardagen en afscheidsmomenten van de kinderen. Voor kinderen zijn dit belangrijke gebeurtenissen. Zo leren zij wat een viering is: een feest met vaste rituelen dat je samen viert. Bij deze momenten staat het feest en het kind centraal. Het gaat er om dat we samen stilstaan bij een bijzonder moment, met bijzondere rituelen. In de groep wordt er voor gezorgd dat er van de verjaardag van uw kindje een speciale gebeurtenis wordt gemaakt: er wordt een kroon gemaakt, een liedje gezongen, er is de verjaardagsstoel, kindje van de dag,…

We vinden het belangrijk om dit bijzondere moment in de kijker te zetten en wij dragen als kinderdagverblijf hiervoor de verantwoordelijkheid. We vinden dit bijzondere moment voor uw kindje voldoende en vragen dan ook aan de ouders om geen traktaties mee te nemen naar het kinderdagverblijf voor de andere kinderen. Heel vaak zijn traktaties ongezonde tussendoortjes en als kinderdagverblijf vinden we dat we hier een voorbeeldfunctie in hebben.

Nieuwsarchief

Toon oudere nieuwsberichten