buitenschoolse opvang in de zomer met minder plaatsen omwille van de verplichte bubbels

Monday 08 June 2020

9 juni 2020

 

Beste ouders

De zomervakantie nadert met rasse schreden. Eind mei bereikte ons de communicatie vanuit het Agentschap Opgroeien (voorheen Kind en Gezin) over de organisatie van onze buitenschoolse kinderopvang voor de zomervakantie.

Speelplezier voor de kinderen staat voorop. Om de opvang veilig, vlot en aangenaam te laten verlopen, zijn we druk bezig met de organisatie van onze buitenschoolse opvang. We volgen daarbij nauwgezet de richtlijnen van het Agentschap Opgroeien. 

 

Welke kinderen kunnen naar de opvang?

Alle kinderen zijn welkom in de opvang in de zomermaanden.

Opvang reserveren

Vanuit het Agentschap Opgroeien krijgen we de opdracht om wekelijks contactbubbels te vormen van maximum 50 kinderen en begeleiders. Die contactbubbel blijft de hele week dezelfde. Dit betekent dat wij waarschijnlijk niet voor alle ouders de gevraagde opvang kunnen garanderen. We doen er alles aan om iedereen zoveel mogelijk verder te helpen.

 

Gratis annuleren kan tot en met vrijdag 19 juni via sms of mail. Op deze manier kunnen we nog zo lang mogelijk zoveel mogelijk ouders verder helpen.

Wanneer we geen opvang hebben voor jullie kind, contacteren we jullie persoonlijk. We doen dit ten laatste op 19 juni. Jullie staan dan automatisch op de wachtlijst. Deze wordt wekelijks bekeken. 

Wat mag je van ons verwachten?

 

-        We zorgen voor een toffe zomer met heel veel spelletjes, (sport)activiteiten, knutselplezier,…

-        Onze begeleiders zullen altijd een mondmasker dragen wanneer ze in contact komen met volwassenen, bijvoorbeeld wanneer je je kindje komt brengen of afhalen. Bij de kinderen doen ze dat niet.

-        De begeleiders en de kinderen wassen regelmatig grondig hun handen. 

-        Het speelgoed en de opvanglokalen worden regelmatig gereinigd. 

-        We hopen dat het niet nodig is, maar wanneer  een besmetting van een kind of begeleider wordt vastgesteld in de opvang, werken we mee aan het systeem van contactonderzoek. Alle ouders zullen dan  worden geïnformeerd. Je krijgt dan meteen ook te horen wat je moet doen.

 

Hoe kan jij als ouder je steentje bijdragen?

 

-        Je draagt een mondmasker wanneer je je kind komt brengen of ophalen. 

-        Je wast of ontsmet je handen voor en nadat je je kind komt brengen of ophalen. 

-        Je respecteert de veilige afstand van 1,5m tijdens breng- en haalmomenten .

-        ouders komen niet in de leefgroep en zetten hun kind af aan de daarvoor voorziene plaats (deze is verschillend per locatie);

-        Je kom slechts met één en liefst steeds dezelfde persoon voor de breng- en haalmomenten;

-        Je wacht even buiten wanneer er al een ouder in de inkomhal is;

-        Je tekent de weeklijst niet zelf af, de kindbegeleid(st)er zal dit voor je doen.

 

Afspraken tijdens de zomermaanden

-        Het is geen probleem wanneer je de  buitenschoolse opvang combineert met de opvang binnen je verruimde contactbubbel, bijvoorbeeld door de grootouders. Grootouders boven 65 jaar of met bepaalde medische aandoeningen behoren tot de risicogroep. Hier wordt best advies gevraagd aan de huisarts of het veilig is om de kinderen op te vangen.  

-        Je schrijft je kind per week in voor één type activiteit. Je  kind kan dus niet enkele dagen naar het sportkamp en op andere dagen naar de buitenschoolse opvang in dezelfde week. Per week kan je wel wisselen van type activiteit. 

-        Je mag je kind voor enkele dagen of weken inschrijven. Inschrijven voor een volledige week is niet verplicht. 

 

Zieke kinderen in de opvang

De absolute richtlijn is dat kinderen en volwassenen die ziek zijn niet aanwezig mogen zijn in de opvang. Ziek betekent:

-        Koorts (38°C) in combinatie met het algemeen ziek zijn van kinderen;

-        Minstens één hoofdsymptoom: hoesten, kortademigheid, acute borstpijn, plotse verminderde smaak – of geurzin;

-        Minstens twee van volgende symptomen zonder duidelijke oorzaak: koorts, spierpijn, vermoeidheid, keelpijn, hoofdpijn, anorexie, waterige diarree, acute verwardheid, plotse val.

We vragen jullie met aandrang je kind niet te brengen wanneer je kind ziek is. Onze kindbegeleid(st)ers zullen jullie bellen met de vraag jullie kind te komen ophalen indien je kind ziek wordt.

Bij vragen of onduidelijkheden, kan je terecht bij de teamverantwoordelijke op het gekende nummer of e-mailadres. Op de website van Opgroeien vind je ook een reeks veelgestelde vragen. Neem daar zeker ook een kijkje.

 

Met vriendelijke groeten

 

Elke Van Damme                                                                              Sandra, Petra en Cindy

Directeur KDV Familia                                                                        Teamverantwoordelijken

 

 

Nieuwsarchief

Toon oudere nieuwsberichten