Extra leefgroep in emielendoortje tegen 2022

vrijdag 05 maart 2021

 Familia vzw werkt al enige tijd aan een Masterplan infrastructuur met als doel een “vernieuwbouw” voor onze 8 leefgroepen in de oudste gebouwen in de Halmstraat in Genk.    Deze gebouwen zijn uitgeleefd, voldoen niet meer aan de hedendaagse kwaliteitseisen op diverse terreinen en zijn te klein geworden voor de organisatie die de voorbije 12 jaar in omvang meer dan verdubbeld is.

Onze plannen beginnen meer en meer vorm te krijgen waardoor we volop op zoek zijn naar tijdelijke huisvesting om zoveel mogelijk te vermijden dat ouders hun kinderen op een bouwwerf moeten afzetten.   Bij huisvesting in containerunits op de locatie zelf zou In de bouwfase een bouwwerf gecombineerd worden  met onze professionele opvangactiviteiten en dat is weinig ideaal. Het kwaliteitsperspectief en veiligheidsaspect speelt hier een belangrijke rol .

In dit kader zijn we op zoek naar tijdelijk huisvesting voor 8 leefgroepen gedurende een periode van 2 tot 4 jaar.   

 De RVB van Familia vzw kiest er bewust voor om voor de tijdelijke huisvesting van de leefgroepen op zoek te gaan naar

-        een comfortabele manier van tijdelijk huisvesten zodat ook tijdens de bouwperiode de FAMILIA-kwaliteit gegarandeerd blijft.

 -        een duurzame manier van  tijdelijk huisvesten.    

Huren van containerunits is duur en nooit echt comfortabel omdat we deze moeten plaatsen op onze huidige locatie waar ook de bouwwerf zal liggen.     We investeren liever het geld dat we aan containerunits moeten geven (die nadien terug afgebroken worden) in meer duurzamere huisvestingsprojecten. 

 

Naast de tijdelijke verhuis van 1 leefgroep naar Zutendaal vanaf april 2021, is nu ook het plan voor de verhuis van een 2de leefgroep klaar.  

De RVB heeft beslist om in e&d een 4de leefgroep te bouwen. We plannen deze werken in de loop van 2021 met als doel eind 2021 te kunnen verhuizen.   Ouders met een voorkeur voor deze locatie zullen hier ingepalnd worden op de wachtlijst vanaf voorjaar 2022. 

 

Deze leefgroep kan  nadien als uitbreidingsmogelijkheid ingezet worden.  Nieuwsarchief

Toon oudere nieuwsberichten