Positieve covid19-test in Pardotje maar opvang blijft open

Wednesday 21 October 2020

In Pardotje ( de buitenschoolse opvang)  werd bij één van de begeleiders een besmetting met COVID-19 vastgesteld die teruggaat naar vrijdag 16 oktober.

Wat nu?

Als je nog geen telefoontje kreeg, was je kind op vrijdag 16 oktober niet aanwezig in Pardotje en had dus geen hoog-risicocontact.

Alle kinderen en collega’s die op 16 oktober 2020 aanwezig waren, moeten 10 dagen (tot en met 26 oktober) in quarantaine.

Wat moet je als ouder doen als je geen telefoontje kreeg?

Als je kind

Geen symptomen [1] van covid 19 heeft, mag het gewoon verder naar school en naar de opvang komen

Wel symptomen van covid-19 heeft: neem contact op met de huisarts en volg zijn / haar advies. Als je kind een positieve test zou afleggen, laat het ons dan zeker ook weten.

 

Wat doet de opvang?

Pardotje blijft open voor de opvang van jouw kind, geef goed je opvangplan door aan het team zodat zij zeer gericht een uurrooster kunnen opmaken. We werken de komende week met een gekrompen team en proberen zoveel mogelijk gekende gezichten voor de kinderen in te roosteren.

Wij zijn zeer verveeld met deze situatie maar omwille van de algemene gezondheid dienen wij de maatregelen die de overheid ons oplegt te volgen.

 

We herhalen nog even de symptomen waarvoor je alert moet zijn:

[1] Symptomen

- minstens één van de volgende hoofdsymptomen die plots ontstaan zijn: hoest, moeilijk ademen, pijn in de borststreek, geurverlies, smaakverlies

OF

- minstens 2 van de volgende symptomen zonder duidelijke oorzaak: koorts, spierpijn, vermoeidheid, loopneus, keelpijn, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, waterige diarree, plotse verwardheid, plotse val.

OF

- verergering van chronische ademhelingsproblemen zoals bv astma, zonder andere duidelijke oorzaak

 

 

Nieuwsarchief

Toon oudere nieuwsberichten