nieuwe regels voor BUITENSCHOOLSE OPVANG tgv toename besmettingen bij kinderen

donderdag 28 januari 2021

We willen jullie informeren over een aantal wijzingen in onze buitenschoolse opvang nalv corona.

Contacten van kinderen met COVID 19 worden voortaan als hoogrisico beschouwd

Dit wil zeggen dat alle kinderen en kindbegeleid(st)ers die in contact zijn geweest met een positief getest kind of medewerker in quarantaine moeten gaan en zich moeten laten testen.

Kinderen van dezelfde groep die er niet waren op de dagen dat het positief geteste kind of medewerker in de opvang was, worden beschouwd als laagrisico contact en moeten niet in quarantaine. Ouders zijn wel verhoogd waakzaam op symptomen.

Mondmaskers bij de kinderen van het 5de en 6de leerjaar

Kinderen van het 5de of 6de leerjaar die contact hadden met een positief getest kind of begeleider dragen gedurende 14 dagen een mondmasker, wanneer de kinderen terug uit hun quarantaine komen.

We vragen jullie niet om dit preventief te doen. Als jullie als ouder of kind dit wel willen dragen, dan kan dit uiteraard.

Nog steeds gratis annuleren van de opvang, ten laatste voor 9u ’s morgen voor dezelfde dag

Je normale opvangplan loopt gewoon door. Wijzigingen in dit opvangplan voor de week nadien kunnen doorgegeven worden voor woensdag om 22u. Op deze manier hebben wij een basis om de uurroosters van de medewerkers op te maken. Jullie kunnen gratis annuleren, ten laatste voor 9u ’s morgens voor dezelfde dag. Indien dit niet gebeurt, wordt de boete aangerekend zoals beschreven in de schriftelijke overeenkomst.

Preventieve maatregel die we blijven hanteren in de strijd tegen corona

-        kindbegeleid(st)ers werken in hun vaste bubbel. Indien er kindbegeleid(st)ers in twee bubbels/groepen werken, is dit enkel per week. Er wordt hierop enkel een uitzondering gemaakt indien omwille van afwezigheid de continuïteit niet kan worden gegarandeerd. De kindbegeleid(st)er draagt dan altijd een mondmasker.

-        ieder team heeft duidelijke en concrete afspraken mbt reinigen en ontsmetten van de ruimte, gedeeld materiaal, speelgoed,…

-        enkel bij de kleuters wordt er geen mondmasker gedragen omwille van pedagogische redenen. In de andere werkingen wordt er steeds een mondmasker gedragen.

-        de onderlinge afstand van 1,5m wordt ten alle tijden gerespecteerd.

Bij vragen of onduidelijkheden, kan je terecht bij de teamverantwoordelijke op het gekende nummer of e-mailadres. Op de website van Opgroeien vind je ook een reeks veelgestelde vragen. Neem daar zeker ook een kijkje.

Nieuwsarchief

Toon oudere nieuwsberichten