reserveren en annuleren van buitenschoolse opvang

woensdag 03 november 2021

Reserveren en annuleren van opvang

 

Sinds begin september merken we een grote toename van het aantal opvangvragen in onze buitenschoolse opvang. In iedere opvanglocatie is onze maximale opvangcapaciteit bereikt. Dit betekent dat wij niet voor ieder kind voor ieder moment opvang kunnen garanderen.

Wat kunnen jullie doen?

-        We vragen jullie om de opvang te reserveren die je echt nodig hebt. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk kinderen en ouders verder helpen.

-        Heb je geen opvang nodig en heb je deze toch gereserveerd? Geen probleem! Denk er dan wel aan deze tijdig en volgens de gekende afspraken te annuleren.

-        We stellen vast dat kinderen afgehaald worden in onze buitenschoolse opvang binnen de tijd dat er korte opvang op school is. Iedere school waarmee we samenwerken organiseert korte opvang. Heb je meteen na de school tot ongeveer een uur of anderhalf uur (afhankelijk van school)opvang nodig? Dan verwachten we dat je kind gebruik maakt van de korte opvang. Contacteer je school om deze opvang te reserveren.

Wat doen wij?

-        We geven voorrang aan werkende ouders en kleuteropvang.

-        Samen met de scholen, de stad Genk en andere partners zoeken we ook naar alternatieve mogelijkheden, zoals samenwerking met Gigos voor de oudere kinderen.

Ondanks onze en jullie inspanningen kan het zijn dat er op sommige momenten opvang geweigerd moet worden omdat we over onze maximale capaciteit zitten.

Nieuwsarchief

Toon oudere nieuwsberichten