Positieve test bij medewerker Rakkertjes (leefgroep in de Halmstr)

maandag 30 november 2020

 

Bij de rakkertjes  werd bij één van de  begeleiders een besmetting met COVID-19 vastgesteld.

 

Wat nu? 

Alle kinderen die vorige week op donderdag 26 of vrijdag 27 november aanwezig waren,  moeten 10 dagen (tot en met 7 december ) in quarantaine.

 

Wat moet je als ouder doen als je kind in quarantaine moet?

Met je kind:

Als je kind

-        Geen symptomen [1] van covid 19 heeft, blijft het 10 dagen thuis en kan het vanaf 8 november  terug naar de opvang komen.

-        Wel symptomen van covid-19 heeft: neem contact op met de huisarts en volg zijn / haar advies.  Als je kind een positieve test zou afleggen, laat het ons dan zeker ook weten.

 Je hoeft voor de periode van de quarantaine van je kind geen respijtdagen in te zetten. 

 

Met je werk als je niet kan thuis werken

Wij kunnen jou een  “ATTEST VAN SLUITING VAN HET KINDERDAGVERBLIJF, OMWILLE VAN EEN MAATREGEL OM DE VERSPREIDING VAN HET CORONAVIRUS SARS-COV-2 TE BEPERKEN” bezorgen. Hiermee kan je na overleg met je werkgever tijdelijk overstappen op tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Dit is er voor  ouders die plots geconfronteerd worden met gesloten scholen of kinderopvang en hun kinderen zelf moeten opvangen, waardoor zij niet kunnen werken.

Wens je een dergelijk attest, laat het even weten via sylvie.geerits@kdvfamilia.be  .  Zij zal je het attest bezorgen.

 

Wij zijn zeer verveeld met deze situatie en beseffen dat het voor jullie niet gemakkelijk is om de komende week werk en  opvang van je kind(eren) te combineren.  Maar omwille van de algemene gezondheid dienen wij de maatregelen  die de overheid ons oplegt te volgen. 

 

Heb je een dringende vraag stuur deze vraag dan via mail naar elke.vandamme@kdvfamilia.be en laat je telefoonnr achter, dan neem ik contact met je op. 

 

Alvast bedankt voor je begrip. 

 

 

Elke Van Damme

Algemeen directeur Familia vzw

 

 

Meer informatie?[1] Symptomen

-        minstens één van de volgende hoofdsymptomen die plots ontstaan zijn: hoest, moeilijk ademen, pijn in de borststreek, geurverlies, smaakverlies

OF

-        minstens 2 van de volgende symptomen zonder duidelijke oorzaak: koorts, spierpijn, vermoeidheid, loopneus, keelpijn, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, waterige diarree, plotse verwardheid, plotse val.

OF

-        verergering van chronische ademhelingsproblemen zoals bv astma,  zonder andere duidelijke oorzaak

 

 

 

Nieuwsarchief

Toon oudere nieuwsberichten